Al 100 fietsen verstrekt!

Het Fietsenplan zit goed op schema zijn doel voor dit jaar te halen om meer dan 150 fietsen te verstrekken aan kinderen die in armoede opgroeien in de regio Alkmaar. Het zijn er nu al meer dan 100.

Het idee om fietsen te doneren aan jongeren in kansarme situaties komt van Stichting Share2day. Deze Alkmaarse stichting zet zich in voor jongeren in moeilijke situaties en werkt hiervoor onder meer met de Voedselbank, Rataplan, de Gemeente Alkmaar en de ANWB samen. Het hebben van een fiets, voor velen zo vanzelfsprekend, blijkt voor veel kinderen en jongeren in de stad niet mogelijk: dit door moeilijke financiële situatie van de ouders. Terwijl juist een fiets voor een schoolgaande jongere een essentieel vervoersmiddel is. Het geeft vrijheid, betrokkenheid bij de klas en bij vrienden en meer praktisch voordeel.

Verborgen armoede

“We hebben het weliswaar beter dan ooit in Nederland, maar toch leven bijna 1 miljoen mensen, waarvan 100.000 kinderen, nog onder de armoedegrens. Ook in onze gemeente is deze problematiek een gegeven. We kunnen de armoede niet oplossen, maar wel proberen te doen wat kan. Het verstrekken van fietsen is een concrete manier om iets te doen”, aldus Vincent van de Vrede van Share2day. “Wij vinden dat zeker jongeren het verdienen om met gelijke kansen op te groeien, daarom zijn we deze actie gestart. We zijn heel blij dat we al meer dan honderd fietsen hebben verstrekt, want dit betekent dat we goed op weg zijn ons jaardoel van 150 fietsen te halen!”