Onderzoek minima Alkmaar

We bereiden momenteel een onderzoekspublicatie voor (verschijnt zomer 2021) over armoede en de positie van minima in Alkmaar. Al wordt er gelukkig al veel aandacht aan besteed, toch blijft het vaak in de taboesfeer om te praten over geldproblemen en armoede. Het is moeilijk voor te stellen, maar in ons land leven meer dan een miljoen mensen in armoede, en maar liefst 1 op de 9 kinderen! In de gemeente Alkmaar betreft dat al bijna 2000 kinderen. Jongens en meiden waarvoor het hebben van een fiets, een laptop, een schoolreisje of nette kleding niet een vanzelfsprekendheid is.

Share2day duikt middels eigen onderzoek, interviews met experts, betrokkenen en ervaringsdeskundigen dieper in deze materie, met als doel er meer aandacht voor te vragen. We hopen dat de resultaten van dit onderzoek een beetje kunnen bijdragen aan een nog efficiënter armoedebeleid.

Heeft u ervaring met armoede, leven van een minimuminkomen of verwante ervaring of expertise, en wilt u uw verhaal of feedback met ons delen? Neem gerust contact met ons op. Uw ervaring is waardevol voor ons!