De Koepel: samen sterk tegen armoede

De coalitie tegen armoede in het HAL-gebied is van start gegaan en lanceert eigen site.

Share2day is coördinator van De Koepel, de regionale coalitie tegen armoede in de gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard. Dit gebeurt vanuit de werkgroep Van armoede naar actie, waarin onder meer Halte Werk, de gemeente, Humanitas, MET en andere lokale partijen die zich inzetten voor minima verenigd zijn. De focus ligt op het HAL-gebied (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk).

De Koepel heeft zijn vertrekpunt vanuit een centraal gecoördineerde portal (www.dekoepel.nl) waarop alles over regionale armoedebestrijding op een toegankelijke manier vindbaar is, zowel voor hulpvrager als zorgverlener. Centraal onderdeel vormt de Sociale kaart, die het brede regionale aanbod bevat op het gebied van armoedebestrijding

Op 13 juni 2022 is de site gelanceerd tijdens de netwerkbijeenkomst Van armoede naar actie, die mede door Share2day werd georganiseerd, met onze collega Bert de Raaf als dagvoorzitter. Hierbij troffen ongeveer vijftig professionals en vrijwilligers elkaar om ervaring en kennis uit te wisselen. In het najaar volgt een publiekscampagne om de site breder bekend te maken. Ondertussen werken we aan uitbreiding van de werkzaamheden van de coalitie, onder meer door pilots op het gebied van vroegsignalering en preventie.

Meer weten? Mail ons op info@dekoepel.nl.